המציאות המדומה הולכת ונהפכת לזמינה ונגישה יותר מיום ליום. ישנה, כמובן, האפשרות להשתמש בטכנולוגיה משוכללת וחדישה הכוללת רכיבים יקרים במיוחד. חברות כמו סוני מציעות קסדות חדשניות שנועדו ליצירת חוויה תלת ממדית מיוחדת.
יחד עם זאת, קיימת כמובן האפשרות להשתמש בסמארטפונים כדי לייצר חוויית תלת ממדיות מרשימה לא פחות. קסדות פשוטות, אשר בנויות מחומרים יחסית פשוטים, מסתמכות למעשה על הטכנולוגיה המורכבת הקיימת כבר היום בסמארטפונים המתקדמים. אפליקציות המציאות המדומה מתקדמות עושות שימוש נרחב ומנצלות את היכולות הסטריאו-סקופיות של משקפי המציאות המדומה המתקדמים.
ישנן, כמובן, מספר דוגמאות נהדרות לשימוש בטכנולוגיית המציאות המדומה דרך אפליקציות מתקדמות וחדשניות :
* Chair In A Room – משחק בלשי חדש אשר עושה שימוש נרחב ביכולות התלת ממד במשקפי המציאות המדומה של גוגל. המשחק מנצל למעשה את האפשרויות התלת ממדיות של הקארדבורד כך שהוא נותן למשתמש את האפשרות לחקור תעלומה בסביבה תלת ממדית אינטראקטיבית.
Jack White: THIRD-D* – בדומה לאפליקציה של פול מקרטני, אפליקציה זו מאפשרת למשתמש לצפות בהופעה של ג'ק וייט אשר צולמה במיוחד ב360 מעלות, ומאפשרת חוויית צפייה לא שגרתית ובלתי רגילה מן הבמה עצמה על ההופעה כולה.
Sisters* – משחק אימים אשר עושה שימוש בחוויית התלת ממדית של המשקפיים כדי להעצים למעשה את הקשר בן השחקן לאירועים המתרחשים במשחק.
Mercedes VR for Cardboard* – חברת מרצדס הידועה מזמינה את המשתמש לטעימה מן המכוניות החדשות והמשוכללות של החברה. בעזרת צילומים של 360 מעלות ניתן לגשת ולבדוק את הדגמים החדשים של המכוניות גם ממושב הנהג עצמו.
מה משותף בין אפליקציות VR אלה למעשה ?
ניתן להבחין בקלות כי כל האפליקציות המתוארות בכתבה זו מנצלות היטב את היכולות החדשות של משקפיי המציאות המדומה כדי להעצים את הקשר שבין המשתמש לאפליקציה. בין אם מעוניינים להתקרב יותר להופעה חיה, להציג מכונית חדישה באופן מוחשי יותר, או להעביר סיפור בדרך מעניינת יותר, אפליקציות לקארדבורד עושות שימוש מוצלח ומגוון בטכנולוגיה החדישה.
לסיכום, אפליקציות חדשות ומגוונות לסמארטפונים בהחלט מהוות יריב ראוי למשקפי המציאות המדומה בקונסולות החדישות.
השאר תגובה