מציאות מדומה, סמארטפונים, ומה שביניהם.

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus

בתקופה האחרונה מסקרים רבות את טכנולוגיית המציאות המדומה.  אך מהי בעצם מציאות מדומה  ? מציאות מדומה, או בשמה הלועזי Virtual reality, היא סימולציה של סביבה ממוחשבת  השואפת להעניק למשתמש חוויה מציאותית טוטאלית ככל האפשר.

 

אילו טכנולוגיות ניתן ליישם באמצעות שימוש במציאות מדומה?

טכנולוגיית המציאות המדומה משמשת מזה מספר שנים חיילות אוויר וטייסים לצורך ביצוע סימולציות טיסה מורכבות ומשוכללות. בנוסף לכך נעשים שימושים טיפוליים רבים בטכנולוגיית המציאות המדומה לצורך שיקום וריפוי של פצועי קרבות. ילדים לקויי שמיעה, לדוגמא, נעזרים בטכנולוגיית המציאות המדומה לצורך פיתוח חוש השמיעה וקליטה טובה יותר של הקולות והרעשים סביבם.

עם זאת, רוב השימוש הנעשה בטכנולוגיית המציאות המדומה פונה לתחום הבידור. חברות רבות כמו סוני עמלות על פיתוח טכנולוגיות מתקדמות אשר יעשו שימוש נרחב בטכנולוגיית המציאות המדומה. השימוש הבידורי בטכנולוגיית המציאות המדומה יתבטא בין היתר בצפייה בסרטים ויעניק חוויה של תלת ממדיות ונוכחות בסרט בסלון, וכמובן שישתלב במשחקי המחשב למיניהם.

עם פיתוחי קונסולות המשחק המתקדמות עלה הפוטנציאל של המציאות המדומה להגיע להישגים גרפיים מרשימים בסלון המשתמש הביתי. קסדות תלת ממד משוכללות יאפשרו לשחקן הביתי ליצור חוויה של 360 מעלות כאשר הוא לא מחויב לשבת סטטי מול מכשיר הטלוויזיה כל זמן המשחק.

 

שימוש בסמארטפונים ליצירת מציאות מדומה

יחד עם זאת, לטכנולוגיות המציאות המדומה המורכבות והמשוכללות קמות חלופות פשוטות אשר מספקות חוויה תלת ממדית ומרשימה אשר לא פחותה מזו של הקסדות המשוכללות. הסמארטפונים האישיים התקדמו טכנולוגית בצורה כזו שהם עצמם מאפשרים תצוגה מרשימה של מציאות מדומה אשר זמינה לכל דורש.

בעזרת משקפיים הבנויים מחומרים פשוטים וזמינים, ובעזרת אפליקציית מציאות מדומה  מתקדמת הסמארטפון הביתי הופך משקפי מציאות מדומה לכל דבר ועניין. בעזרת אפליקציות מצוינות יכול המשתמש לשחק, לצפות בתוכן ועוד, והכל בסביבה תלת ממדית עשירה ומגוונת, ממש כמו במתחרים הגדולים אשר עושים שימוש בטכנולוגיה יקרה יותר.

לסיכום, מציאות מדומה או VR נכנסת לחיי היומיום. טכנולוגיות רבות ומתקדמות עושות שימוש בטכנולוגיה זו. יחד עם זאת, שימוש בטלפונים החכמים לצורך ספיגת החוויה התלת ממדית של המציאות המדומה הוא בהחלט זמין, אפשרי ומשתלם.


אודות מחבר הכתבה

 

השאר תגובה

אהיה הראשון להגיב ל “מציאות מדומה, סמארטפונים, ומה שביניהם.”